У «ВВ» – французька весна

У рамках «Французької весни в Україні» 8 квітня в Палаці культури «КПІ» відбудеться концерт «Воплів Відоплясова» та французької групи «Бікіні машин».

«Бікіні машин» – одні з найвідоміших представників «Нової французької сцени». Цей колектив – обличчя сучасного франко-року. П’ять музикантів прискіпливо вивчають музику 60-х років, та, доповнюючи її модними електронними звуками, створюють нові твори. Жоден поважний фестиваль у Франції не обходиться без виступу «Бікіні машин».

Будь-яку ж весну, а тим паче «французьку», неможливо уявити без «ВВ». Група відома своїм «французьким» періодом, що тривав з 1993-го до 1997 року. Саме «Воплі» проклали музичний місток між Україною та Францією, Олег Скрипка ж вільно спілкується французькою мовою. До цього часу «ВВ» та «Бікіні машин» не зустрічалися, але останні приїдуть за кілька днів до концерту, аби встигнути приготувати сюрпризи для київської публіки.  Кілька хітів музиканти виконають усі разом французькою мовою.

До речі, цей виступ – уже друга співпраця Олега Скрипки із закордонними музикантами цього року: нещодавно він виконував роль ді-джея на концерті шотландської групи «Містері джюс». Там, до речі, Олег уперше оприлюднив свій переспів відомої пісні групи «Іглз» «Готель «Каліфорнія». Ця пісня увійде до першого сольного альбому пана Скрипки, над яким він нині працює.