Грабіжника затримав таксист

На пульт «02» надійшов тривожний сигнал, про те, що на вулиці Кибальчича, що в Дніпровському районі столиці, грабіжник зірвав золоті сережки з вух перехожої і втік.

Як повідомили в прес-службі столичної міліції, коли наряд державної служби охорони прибув на місце виклику, з’ясувалося, що 33-річного зловмисника затримав водій таксі, що чекав пасажирів неподалік. Почувши крик жінки, він наздогнав на своєму автомобілі зловмисника і, вискочивши, збив його з ніг.

Бійці ДСО приїхали вчасно, тому що очевидці мало не вчинили над затриманим самосуду. Хоча той і заперечував свою причетність до пограбування, жінка злодія впізнала одразу. Вкрадене так і не знайшли – грабіжник, найімовірніше, встиг його викинути.

Потерпіла дістала досить серйозні травми. Затриманого доставили в чергову частину Дніпровського райуправління міліції.

Викраденим скористатися не встигли

У Комінтернівському районі Одеської області співробітники міліції затримали двох молодих людей, яких підозрюють у розбійному нападі на місцеве відділення комерційного банку. 29 березня двоє місцевих жителів 19 і 23 років вдерлися в банк і, погрожуючи пістолетом, почали вимагати гроші.

Як повідомляє ЦГЗ ГУМВС України, з банку злочинці викрали 14 тисяч гривень і 4 тисячі доларів США. При затриманні в підозрюваних вилучили зброю – пневматичний пістолет і всі гроші, викрадені ними з банку.

Дипломи були як справжні

Співробітники управління по боротьбі з економічними злочинами столичної міліції затримали 40-річного доцента кафедри одного з київських вузів.

Як повідомили в центрі громадських зв’язків ГУ МВС України в м.Києві, підставою для цього став факт одержання викладачем хабара. Встановлено, що доцент і його 29-річний спільник, молодший науковий співробітник, за 1 тисячу 100 доларів США видавали бажаючим дипломи старого зразка про вищу освіту, бланки яких були у вузі.

Клієнтами були переважно люди, що вже мають одну вищу освіту. Отримані гроші розподіляли залежно від участі: 150 доларів передавали посереднику за залучення клієнтури, решта діставалася «генераторові ідей» – доцентові. Дані про «дипломантів» шахраї заносили до бази даних заднім числом, вказуючи при цьому всі заліки й іспити, що вони «здали».

При обшуку в сейфі доцента знайшли 36 тисяч гривень і 20 тисяч доларів, а також 20 чистих бланків дипломів. Крім того, було знайдено список студентів, що вже встигли придбати незаконним шляхом дипломи. Проти затриманих порушено кримінальну справу, ведеться слідство.