«Опеля» «вкрала» ДАІ

Учора автоінспектори столичної ДАІ й працівники комунального підприємства «Київпарксервіс» провели черговий рейд з евакуації автомобілів, власники яких припарковували свої машини у забороненому місці.

На вулиці Володимирській, біля головного корпусу Національного університету імені Т.Шевченка, висять дорожні знаки «Стоянка заборонена». Крім того, тут зупинки тролейбусів та маршруток, а вони за правилами дорожнього руху мають бути вільними. Та де там! Студенти, які до вузу їздять не на тролейбусі, паркують свої авто будь-де.

Багатьом із них учора довелося понервувати: коли спрацювала автосигналізація, вони один за одним вибігали з університету. Дехто вже бачив своїх «залізних коней» повантаженими на евакуатор. Хто ще встигав, то обходився лише підписанням протоколу про адмінпорушення, який згодом надійде до суду, а авто відганяв на автостоянку. Одного «Опеля», власник якого, схоже, не почув автосигналізації, евакуатор навіть повіз на штрафмайданчик за адресою: вул. Молодогвардійська, 10. Водієві тепер, крім адмінштрафу, доведеться оплатити ще й «послуги» евакуатора – 6,26 гривень за кілометр (а від університету до штрафмайданчика десь кілометрів з двадцять!). Але перед цим власник «Опеля», очевидно, ще й добряче похвилюється, адже перша думка у таких випадках: авто вкрали!

Тож, якщо ви потрапите в подібну ситуацію (такі рейди проводяться часто), зателефонуйте спочатку за номером 248-12-96 – у «Київпарксервіс» або 213-70-64 – на «телефон довіри» столичної ДАІ.

По секрету скажу, що нині ДАІ з евакуаторами працює переважно в центрі Києва, де неправильне паркування призводить до пробок на вулицях. Круті джипи й шестисоті мерседеси й тут залишаються без покарання: евакуатори, які нині має «Київпарксервіс», не здатні їх повантажити. Проте незабаром Київ має закупити 30 потужних закордонних евакуаторів (першу партію з 10 машин уже чекають), які зможуть «прибирати» з вулиць столиці навіть мікроавтобуси.

Нагадаємо, що розпорядження про примусову евакуацію автопорушників ухвалили торік. Бо після того, як ДАІ позбавили права знімати з автомобілів номерні знаки, на вулицях столиці щодня утворюються величезні «пробки». Їх причиною часто є автомобілі, яких водії залишають просто на проїжджій частині вулиці.