Електронні крадії дитячого сну

Комп’ютери постійно забирають дещицю сну у дітей, встановили вчені з Оксфордського університету. Майже у двох третин британських дітей у спальні є комп’ютер, ігрова приставка чи телевізор, які й «крадуть» у них відпочинок. Опитування батьків виявило, що 20 відсотків дітей сплять на дві-п’ять годин менше, ніж їхні батьки в цьому віці.

Це перше покоління дітей, у яких є стільки різних занять, альтернативних сну, і можна лише припускати, як це позначиться в майбутньому на їхньому фізичному і розумовому розвитку, та й на всій родині. Головна проблема в тому, що діти дивляться телевізори чи користуються комп’ютером перед сном практично без обмежень, у них немає режиму. На жаль, дітвора перестала читати перед сном і не слухає розповіді старших, хоча так важливо щодня до сну виділити хоча б 15 хвилин, аби заспокоїтися. Також важливо щодня лягати о тій самій порі.

Раніше спальні були тихими кімнатами, де можна було розслабитися, а зараз там і в пізні години повно веселощів.

Мобільні телефони також стають проблемою – замість того щоб спати, діти, сховавшись під ковдри, обмінюються текстовими повідомленнями.