Дитяча філармонія у школі

Учора керівництво Деснянської районної державної адміністрації, депутати райради та київради відвідали школу мистецтв імені М.Леонтовича, що на вулиці Закревського. До речі, це єдиний в Україні мистецький заклад, який перебуває під егідою управління освіти. Для гостей влаштували справжню презентацію, під час якої гості ознайомилися з напрацюваннями школи та подальшими планами.

Ця школа мистецтв зовсім не схожа на інші такі заклади. Вона єдина, де діє дитяча філармонія. Вихованці дають концерти, беруть участь у різноманітних конкурсах та виставках. Приміром, на виставці образотворчого мистецтва у Франції школа представляла Україну і посіла друге місце.

Тут діти навчаються різних музичних жанрів, хореографії, пантоміми, пластики тощо і здобувають початкову мистецьку освіту, як старт для подальшого професійного навчання.

За словами Світлани Сварич, директора школи, є чимало завдань і планів на майбутнє, які завдяки керівництву району поступово реалізовуються. «У колишньому приміщенні дитячого садка навчається півтори тисячі дітей віком від шести до вісімнадцяти років, – розповідає пані директор. – І зрозуміло, що приміщення не пристосоване для такого закладу, але ми намагаємося створити належні умови для навчання дітей. Так, у серпні цього року в дворі планується розпочати будівництво концертної зали на 480 місць, з костюмерними, гримерними, виставковими залами». За попередніми підрахунками, на роботи потрібно 8 мільйонів гривень, які школа отримає завдяки депутату київради Людмилі Качуровій. Районна влада також долучилася до вирішення цього питання, та й батьки учнів не залишаються осторонь.

Фото автора