Тобі 35? Ти ще молодий!

Уже третій рік поспіль діє комплексна програма «Молодь міста Києва на 2001– 2005 роки», яка забезпечує духовний, культурний та фізичний розвиток столичної молоді. Яким чином її реалізують – з’ясовували на розширеній колегії КМДА.

Державні органи з питань сім’ї та молоді, молодіжні соціальні центри та служби у справах неповнолітніх функціонують у всіх 10 районах Києва. Неабияку увагу приділяють студентству, якого у місті 319 тисяч осіб. Щороку проводяться різні заходи, забезпечується їх інформаційно-методична підтримка. Активно розвиваються неурядові об’єднання, які створюють для виконання соціальних програм. Нині у Києві зареєстровано понад 160 молодіжних та дитячих громадських організацій міського рівня.

Особливе місце в столиці посідає молодіжний ринок праці. Начальник Головного управління у справах сім’ї та молоді Олександр Кулик зазначив, що саме рівень професійної підготовки молоді та її зайнятість зумовлюють соціальну стабільність. Торік до молодіжної біржі праці звернулося майже 11 тисяч осіб. Це переважно студенти та молодь без досвіду роботи. При біржі діє відділ тимчасової та сезонної зайнятості. Новою послугою стало проведення тренінгів «Хочеш гідної зарплати – вмій себе презентувати», на яких молодь готується до першої зустрічі з роботодавцем. Кому не вдається знайти роботу за спеціальністю – пропонують пройти перепідготовку або підвищити свій професійний рівень.

Нещодавно Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про сприяння соціального становлення та розвитку молоді». Тепер до категорії «молодь» належать особи віком до 35 років, а не 28, як раніше. Тобто кількість осіб, які потребують уваги з боку молодіжних організацій, значно зросла. Тому Олександр Кулик і запропонував збільшити кількість працівників Головного управління у справах сім’ї та молоді.