Бортко екранізує «Майстра…»

Колишній киянин, випускник КДІТМ ім. І. Карпенка-Карого, режисер Володимир Бортко («Собаче серце», «Блондинка за рогом», телесеріал «Ідіот») незабаром розпочне зйомки телесеріалу «Майстер і Маргарита».

У історії кіно вже було кілька спроб екранізувати роман Михайла Булгакова. Зокрема, Анджей Вайда зняв за цим твором стрічку під назвою «Пілат та інші» (1971) на рік пізніше спільну югославсько-італійську картину «Майстер і Маргарита» (1972) поставив Александр Петрович. А 1988 року поляк Мачек Войтишко зняв за романом телесеріал.

Замовник нової спроби екранізації «Майстра і Маргарити» – телеканал «Росія». Бюджет стрічки не розголошується, але, цілком імовірно, це буде найдорожчий проект усього пострадянського телебачення.

Зйомки розпочнуться вже в травні й відбуватимуться переважно в Санкт-Петербурзі – в павільйонах «Ленфільму» і просто на вулицях. Заплановано також зйомки у Москві, Ізраїлі, Болгарії та Ялті.

Досі не названі імена виконавців усіх ролей, однак відомо, що на роль Ієшуа планується Євген Миронов,  а директора театру «Вар’єте» зіграє Ілля Олейников.

Кота Бегемота змайструють у Голлівуді – він ходитиме на двох лапах, буде їздити у трамваї та навіть розмовлятиме.