Трішки рум’янцю не завадить

Колись жінка без рум’ян почувалася наче роздягнена. Для підрум’янення щічок використовували їдкий сік ірису, який подразнював шкіру, спричиняючи почервоніння.

Нині можна обійтися без таких жертв. Підкреслити вроду, замаскувати деякі дефекти допоможе декоративна косметика. Насамперед, рум’яна. Вони нададуть обличчю свіжості, молодості.

Чарівні кульки

Рум’яна бувають сухі та жирні. Сухі – це суміш пудри та пігментних і органічних барвників. Їх випускають у вигляді порошку або твердих спресованих таблеток. Жирні – забарвлена суміш жирових речовин. Вони, як правило, використовуються для сухої шкіри. Новинкою є рум’яна-кульки різних кольорів: кремового, теракотового, рожевого.

Вони економічніші, ніж сухі: немає крихт, які струшуються при нанесенні їх на обличчя.

Колір рум’ян обов’язково має гармонувати з кольором губної помади, колоритом макіяжу. Декоративну косметику треба використовувати в мінімальній кількості, щоб не бути схожою на клоуна.

Де його розмістити ?

Виготовляють рум’яна з тальку, кукурудзяного крохмалю з додаванням олій, воску та керамідів. Вони мають ніжну, шовковисту текстуру без яскравих кольорових плям, при нанесенні на шкіру щіточкою чи кінчиками пальців не осипаються. Наносити їх варто після тонального крему чи пудри, й знову припудрити.

Якщо хочете мати яскравіший колір, накладайте рум’яна кількома шарами. Щоб правильно визначити місце для рум’янця, необхідно піднести щіточку до найбільш випуклої частини вилиці і продовжити лінію знизу вгору до скроні. Ваші рум’яні щічки мають починатися не нижче рівня ніздрі носа. Інакше вони неприродно «з’їжджатимуть» униз. Крім того, рум’яна накладають ще й по лінії підборіддя зліва і справа, ніби продовжуючи її. Лише тоді овал обличчя буде насправді ідеальним.

Які гарні щічки!

Звичайно, кожна жінка сама вирішує, які рум’яна їй купувати. Проте, щоб ніхто не розгубився при виборі їх, фахівці Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» вже випробували на собі якість семи рум’ян відомих виробників. І ось що вони радять.
Передусім на упаковці рум’ян має бути вказано найменування продукції, товарний знак, назва і адреса виробника, дата виробництва (місяць, рік), термін зберігання і номер тону або кольору.

Усі сім фірм зазначили номер тону/кольору. А от найменування косметичної продукції вказано лише на упаковці «Color me» і «Ruby Rose».
Засекречують зарубіжні виробники свою адресу та номер телефону реалізаторів товару в Україні. На упаковках «Max Factor», «Nivea» і «Carrol Constance» взагалі не вказано кінцевий термін реалізації. Замовчується інформація про склад рум’ян «Color me», «Nivea» і «Ruby Rose».

Родзинкою дизайну упаковки можна вважати наявність у ній люстерка та щіточки. Не менш важливими є також запах, текстура, зручність нанесення, природність кольорів, якість щіточки.

На відмінно «витримали» ці випробування «Oriflame» і «Color me». Через неприємний запах і неприродний колір рум’яна «Ruby Rose» і через швидке осипання «Nivea» стали трієчниками. У «Carrol Constance» неінтенсивний колір, а у «Max Factor» – не природний й до того ж жорстка щіточка. Рум’яна «Manhattan» мали слабо спресовану текстуру. Усі решта марок отримали оцінку «добре».

ДО РЕЧІ

Термін зберігання рум’ян при температурі не більше
+ 25°С 18 місяців. Хоча товар може зберігати й довше свої властивості, якщо він не перебуватиме під прямими сонячними променями, а вологість повітря не перевищуватиме 75 відсотків?