Сорок років – на одному місці

Аптеки «ростуть» у нашому місті, як гриби після дощу – лишень встигай запам’ятовувати адреси. Скажімо, неподалік мого будинку на вулиці Пугачова був телефонний переговорний пункт, яким, до речі, часто користувалися студенти двох інститутів, пацієнти обласної лікарні. Тепер тут – аптека. Те ж саме – на сусідній вулиці Якіра: комісійний магазин перетворився у гастрономчик, а той через рік – у фармацевтичний заклад. Хоча неподалік є аптека – №119, яка не змінює своєї приписки впродовж сорока років.

– Ми тут давно, відколи збудували цю «хрущовку», – розповідає її завідувачка Наталія Онощенко. – Либонь, років сорок буде. Подробиці про це міг би розповісти колишній завідувач Дмитро Загнибіда. Він уже на пенсії, але час від часу навідується до нас, дає консультації.

За сорок років змінився, й не раз, склад працівників аптеки. Приміром, Раїса Плахотнюк працює тут порівняно недавно, але вже встигла познайомитися із постійними покупцями. В основному – це літні люди, для яких ліки стали життєвою необхідністю. І хоч поруч є нові й просторіші аптеки, йдуть все одно на вулицю Білоруську, 17. За звичкою.

– Тут завжди дуже уважно обслуговують, – розповідає Ганна Георгіївна. – Усміхнеться до тебе фармацевт із віконечка – і на серці легше стане. Якщо потрібно, то й порадить, які ліки взяти, якщо наразі немає тих, що приписав лікар.

– Що ви купуєте сьогодні? – цікавлюся.

– Собі валідол та корвалол, а трав’яний чай – для невістки. До речі, карпатські чаї дуже смачні і корисні – раджу й вам купити.
Асортимент ліків у аптеці дуже великий. Тож сюди заходять і люди поважного віку, і молоді мами з немовлятами, і круті хлопці. Хворіють-бо усі – незалежно від віку та соціальної належності.

Якось прийшов до аптеки чоловік по корвалол і знепритомнів. Фармацевти викликали «швидку допомогу», а поки вона їхала – самі рятували хворого. Відправили бідолаху до лікарні. І як же всі переживали за нього!

І хоч нині у цієї аптеки з’явилося в окрузі чимало конкурентів, постійні покупці їх не зраджують.

Фото Володимира ЩЕРБИНИ