Шарона звинуватили в хабарництві

В Ізраїлі розгорається великий скандал. Вперше в історії єврейської держави главу уряду підозрюють у хабарництві.

Аріелю Шарону загрожує відставка й скандальне викриття, – так ізраїльські ЗМІ прокоментували заяву державного прокурора Ізраїлю Едни Арбель, яка заявила, що є достатньо підстав, аби висунути звинувачення, але остаточне рішення – за генеральним прокурором Менахемом Мазузом. Це, як очікують, буде зроблено протягом місяця. До того ж, якщо Шаронові висунуть офіційне звинувачення в корупції, то його повноваження як глави уряду буде призупинено до закінчення слідства.

Прем’єр-міністр Ізраїлю виявився фігурантом так званої «справи грецького острова». Йдеться про події 1998 року, коли Шарон обіймав посаду міністра закордонних справ в уряді Беньяміна Нетаньяху. І нібито взяв хабара – 700 тисяч доларів – через свого молодшого сина Гілада за надання протекціоністських послуг бізнесменові Давиду Апелю в просуванні проекту з придбання грецького острова Патроклос. Гілад Шарон, не маючи досвіду в туристичній індустрії, працював як консультант у проекті з будівництва курорту в Греції, яким займалася компанія Апеля.

Водночас деякі члени слідчої бригади не вважають докази достатньо вагомими. Сам же прем’єр запевняє, що не має ніякого відношення до тих грошей, які отримав його син. Адвокат Шарона назвав інформацію про позицію прокурора, яка потрапила на місцеве телебачення, «спробою маніпулювати громадською думкою через ЗМІ».