Слухаймо «Радіо Київ»!

Учора в ефірі столиці з’явилася нова радіостанція «Радіо Київ», що її наша газета вже презентувала. На хвилі 98 FM о 9.00 мовлення розпочалося шестигодинним радіомарафоном. Спілкування із слухачами в прямому ефірі розпочав заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий.

– Насамперед від імені Київського міського голови, депутатів Київради хочу привітати радіослухачів, колектив радіостанції з початком мовлення, – сказав Володимир Яловий. – Ми давно планували створення муніципального радіо як ефективного каналу спілкування територіальної громади Києва з міською владою. Мені особисто хотілося б чути тут різноманітні новини, як міські, так і загальнонаціональні, міжнародні. Важливими будуть і передачі про життя міста, інтерв’ю з цікавими людьми, культурно-мистецькі, розважальні, музичні програми. Не оминути й передач про політику. Радіостанція має висвітлювати питання, близькі кожному киянинові, інакше довіру й повагу слухачів завоювати буде важко. Столична влада зацікавлена в тому, щоб кияни мали якомога більше інформації про її рішення.

Комунальне підприємство «Радіостанція «Голос Києва» створене за рішенням Київради. В ефірі його можна ідентифікувати як «Радіо Київ». Два місяці триватиме тестове мовлення, після чого радіостанцію можна буде слухати 24 години на добу. Основними будуть новини, культурно-просвітницькі, аналітичні та інші передачі. Більшість програм – власного виробництва, але планується співпраця з іншими радіостанціями, зокрема ведуться переговори з «Радіо «Свобода», «Німецька хвиля», «Бі-Бі-Сі», але остаточне рішення про співпрацю прийматиме засновник – Київська міська рада.

Фото Григорія КУБЛАНОВА