Ключ є, а театр збудують

Напередодні Міжнародного дня театру розпочалося будівництво Київського академічного театру ляльок. Уже через два роки кияни та гості міста дивитимуться  вистави у новому приміщенні на вулиці Грушевського, 1-а.

Театр розміститься в затишному парку «Хрещатий», який за свою історію змінив чимало назв і є пам’яткою садово-паркової архітектури. Міський голова Олександр Омельченко впевнений, що новий культурний заклад буде «улюбленим місцем не лише киян та гостей столиці, а насамперед – дітей, бо саме з казок вони пізнають, що добро перемагає зло».

Спочатку планували провести комплексний капітальний ремонт кінотеатру «Дніпро» і пристосувати його під театр. Але будівництво майбутнього лялькового будинку розпочали з «нуля». Мер сподівається, що театр стане окрасою не лише Печерського району, а й всього міста.

У театрі буде два зали: великий – на 300 і малий – на 110 місць. Архітектори подбали й про дітей з фізичними вадами: будуть під’їзди для інвалідних візків тощо.

Передбачено спорудження і двох стоянок для автобусів, а саме – біля Національної філармонії та біля входу до стадіону «Динамо» з боку вулиці Грушевського. Паркінг на 500 місць з’явиться під тенісними кортами на Петрівській алеї.

Міський голова заклав бетон у першу буро-набивну палю, й будівництво розпочалося. А приємною несподіванкою для всіх стало маленьке театралізоване дійство ляльок, під час якого малята передали ключ у руки Олександру Омельченку на зберігання. Мине два роки, й цим ключем міський голова відчинить новий театр ляльок.

Фото Валерія СКИБИ