Кохання чоловіка має шість вимірів

Виявляється, якщо знаєш, як чоловік розуміє кохання, можна спрогнозувати майбутнє ваших стосунків! Це помітив ще Арістотель і виокремив шість видів кохання.

Агапе – жертовне кохання. Чоловік, що розуміє це почуття як самовіддачу, зробить усе, щоб коханій було добре.

Як він поводиться? Перш ніж освідчитися в коханні він довго за вами упадав. Ви не могли не помітити, що він нічого й ніколи не вимагає у відповідь на своє почуття, кохання його – безкорисливе. Як правило, ваш партнер говорить: «Я віддам тобі все» тощо.

Чого від нього чекати? Таке кохання, звичайно, має безліч плюсів. Чоловік, що постійно жертвує собою і своїми інтересами заради ваших, викликає довіру й заслуговує на повагу. Але не більше цього. Як правило, надмірна турбота швидко набридає і сексуальному потягу це не сприяє. Людині хочеться пристрастей, а одержуєш лише опіку. Чоловіка, що бере на себе роль «люблячого татуся»,  не вимагає від вас нічого на взамін, ви починаєте цінувати все менше й менше.

Людус – так зване кохання-гра. Воно ґрунтується, насамперед, на сексуальному потязі.

На залицяння такий чоловік часу не витрачає. Адже він вважає, що сексуальний потяг до жінки і є найкращим підтвердженням почуття. Як правило, «приставання» починаються на першому ж побаченні. Він не намагається довідатися про вас як про особистість, кожну відмову «познайомитися ближче» сприймає як особисту образу, може навіть гнівно кинути: «Навіщо ми тоді з тобою спілкуємося?!»

Що довше жінка тримає такого чоловіка на відстані, то більше він до неї байдужіє, адже вважає: якщо жінка не бажає чоловіка, значить він їй – нецікавий. До речі, ви можете помітити, що крім вас кавалер зустрічається ще з кількома жінками, при цьому він не ревнує, коли ви починаєте при ньому фліртувати з іншими. Коли ви віддаляєтеся від нього, він про вас забуває, а потім знову телефонує, щоб довідатися, коли можна наступного разу зустрітися.

Можливо, спочатку вас з таким чоловіком захопить буря почуттів та емоцій. Однак потім, коли пристрасть мине, може з’ясуватися, що окрім сексу у вас – нічого спільного. Чоловік, який вважає, що секс – це і є кохання, як правило, досить егоїстичний, дбає лише про себе. Почуття такого чоловіка дуже швидкоплинні й неглибокі. Як правило, він кохає вас тільки тоді, коли ви поруч, а розлуку переносить дуже легко.

Якщо захочете його залишити, то не дочекаєтеся телефонних дзвінків з вибаченнями чи нічних візитів з оберемком троянд і клятвами про вічну відданість. Словом, ваш зв’язок буде лише пригодою. Якщо не вимагатимете від партнера відповідальності за вас і ваші почуття – довго й добре почуватиметеся з ним у ліжку.

Ерос – чуттєве кохання. Воно базується, насамперед, на відданості і лише потім на фізичному потязі.

Такий чоловік цікавиться вашим життям, він не байдужий до ваших проблем. Не зникає після першої ж проведеної разом ночі. Вам є про що поговорити. Він розповідає не тільки про себе, а й цікавиться вашим життям.

Отже, ви знайшли практично ідеального партнера! Цей чоловік не буде самостверджуватися за ваш рахунок. І ніколи не дорікне: «Я все для тебе роблю, а ти така невдячна!» Він щиро радий тому, що вам добре з ним, йому подобається про вас піклуватися.

Це справжнє кохання!

Манія – кохання-одержимість, як правило, грунтується на пристрасті та ревнощах.

Такий чоловік практично кохає не партнерку, а себе. Тому він постійно намагається самостверджуватися за рахунок інших. Це може проявлятися по-різному, але найчастіше – у формі банального побутового хамства чи принижень «за дрібниці». Такий чоловік неусвідомлено чекатиме проблем у ваших стосунках, а якщо вони не виникатимуть, створить їх сам. Скажімо, йому раптом не сподобається, як ви миєте посуд. Або почне чіплятися, що ви витрачаєте занадто багато грошей.

Такий чоловік бажає, щоб ви були залежною від нього. Він вважає, що жінка повинна кохати його уже тільки тому, що він із нею. Він уникає будь-якої рутини, нудьги і прихильності. Часто змінює друзів, місце проживання, роботу і, як правило, жодного разу не одружується.

Від такого чоловіка чекай патологічних ревнощів. Він ревнує не тому, що боїться вас втратити, а тому, що ви можете «втекти» з-під його впливу. Тому, що слабшою ви будете, тим впевненіше почуватиметься він.

То ж, що більше ви намагатиметеся з ним зблизитися, то далі він віддалятиметься. Й навпаки, коли він помітить ваше прохолодне ставлення до себе, знову прагнутиме вам сподобатися. Потім його почуття знову охолонуть: і так доти, доки вам обом не набридне. Але врахуйте, що такий чоловік провокує розрив сам, аби ще більше підтвердити свою значимість.

Прагма – «розумове» кохання. Такий чоловік говорить, що йому потрібна жінка, з якою було б зручно, а не така, яку він полюбить з першого погляду чи з якою в нього буде приголомшливий секс. Під час знайомства він, насамперед, намагається довідатися, чи хороша ви господиня, чи не схильна до скандалів і таке інше. Словом, одразу намагається зрозуміти, чи зручно з вами будувати спільне життя.

Пристрастей і несподіваних вчинків у вашому спільному житті не буде. Вас постійно переслідуватиме почуття, що вас вибрали як товар. Поки ви даєте партнерові все, чого він від вас чекав, він вас любить. Але як тільки ця основа зникає, неминучий розрив.

Такий чоловік постійно контролюватиме свої почуття і того ж вимагатиме від вас. А тому цілком можливо, що ви відчуваєте спрагу нових відчуттів і почуттів.

Сторге – кохання-дружба. Чоловік розповідає вам про себе все, навіть про родичів до п’ятого коліна. Ви відчуваєте, що можете поділитися з ним усім, чим захочете. У вас ніколи не виникає проблем, як розповісти йому щось, – ви просто підходите одне одному. Ви завжди впевнені у тому, що в будь-якому разі відчуєте порозуміння і підтримку.

Можливо, настане час, коли забракне сильних емоцій – захочеться нових відчуттів. Однак якщо ви знаєте всі думки й бажання одне одного, зближуватися уже буде НІКУДИ. Вам просто стане разом нецікаво! Тому розумніше мати свої маленькі хобі й захоплення, які допоможуть кожному з вас облаштувати власний інтимний простір.