«Плач Єремії» веселішає

Тарас Чубай планує у вересні повторно виступити в Києві, в Національному палаці «Україна», зі своєю програмою «Світло й сповідь».

По-перше, попередній концерт мав великий успіх, по-друге, не всі, хто хотів, змогли потрапити на виступ Чубая через обмежену кількість місць. Звісно, програма не буде повністю повторювати попередню. «Зміни навіть не треба планувати – вони стануться самі собою, адже і ми самі постійно змінюємося», – впевнений Тарас Чубай. Є в нього й така ідея: показати «Світло й сповідь» у кількох найбільших містах України. На думку музиканта, на заваді цій справі можуть стати ...виборчі перегони. «Під час змін у країні майже неможливо донести до загалу високі творчі починання», – каже Тарас Чубай.

Тим часом триває студійна робота – над другою частиною програми «Світло й сповідь». Музиканти залучають до співпраці вокалісток-львів’янок: Софію Сливку (група «Морс»), Тамару Горгішелі («Чорний вересень») та сестру Тараса Чубая Соломію.
Розквітає не тільки музичне, а й відеожиття «Плачу Єремії»: Віктор Придувалов працює над музично-документальним фільмом про життя гурту. Стрічка має охопити рідкісні кадри – від робочих миттєвостей до дружньої толоки у високогірному карпатському будиночку.

Діяльність «Плачу Єремії» стає помітною і за кордоном – групу запросили до Швейцарії на кілька мистецьких фестивалів, що мають відбутися восени.