Тернопільське протистояння триває

Депутати Верховної Ради – голова Комітету з питань законодавчої діяльності Володимир Мойсик, Володимир Бондаренко (Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування) і Павло Ігнатенко (Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією) за дорученням спікера Володимира Литвина відвідали Тернопіль. Вони вивчали ситуацію, що склалася навколо незаконних обшуків міської ради, проведених податківцями.

Нардепи зустрілися з мером Тернополя Богданом Левківим, секретарем ради Євгеном Бартківим, прокурором області, начальниками податкової та обласної міліції. Вони засудили дії місцевої податкової міліції, назвавши їх безпрецедентними в історії України.

Близько п’ятнадцяти тисяч осіб зібралися на віче «Захистимо рідне місто від податкового терору». Оскільки організаторами акції виступили опозиційні сили, репліки звучали доволі радикальні. Нардеп Ярослав Джоджик закликав до створення реєстру на кшталт народного ополчення для «фізичного захисту міської ради».

У резолюції мітингу висунуто версію, що утиски місцевого самоврядування пов’язані з майбутніми виборами. Мета цих дій, на думку тернополян, – «роздмухати нестабільність у місті і ввести «президентське» правління, як у Мукачевому». У резолюції підтримано ідею проведення спільного засідання міських рад Львова, Івано-Франківська й Тернополя з питань захисту місцевого самоврядування.