Для друга й черевиків не шкода

У родині Волошиних уже десять років живе собака по кличці Фабі. Його подарували чоловікові. Знайомий запропонував Вікторові самому обрати собі чотириногого улюбленця, і той довгенько вагався, а потім вирішив узяти того собаку, який сам підійде до майбутнього господаря. Чекати довелося недовго. Цуценя – помісь боксера з ротвейлером – підійшло, а потім навіть дозволило взяти себе на руки та почало лащитися.

Характер у Фабі доброзичливий, навіть трохи флегматичний. Але господарі згадують чимало веселих пригод. Двомісячним цуценям Фабі вкрала два кілограми мороженого м’яса і нишком з’їла його під ліжком. Потім довгенько лежала непорушно, певне, перетравлювала. До речі, поцуплене м’ясо – не єдина шкода, якої заподіяла собака господарям. Фабі полюбляє також гризти черевики і за десять років встигла впоратися майже з двома мішками різноманітного взуття. А якось Фабі стрибнула на підвіконня, щоб виглянути у вікно, і задніми лапами скинула на підлогу телевізор…

Але при всьому цьому вона – гарний друг та надійний охоронець. Образити свого господаря не дозволить нікому. На прогулянках тримається поруч, а якщо побіжить, то обов’язково тримає в полі зору господарів. З роками вона втратила жвавість: не заривається в сніг, не катає верхи найменшого члена родини – Олександру, але, як і раніше, щиро віддана господарям та полюбляє витівки.