Місто - громадська думка

Кияни з радістю сприймають повідомлення про те, що місто наше будується, гарнішає, омолоджується. Але разом з тим вони  у своїх зверненнях до редакції все частіше непокояться, що новобудови наступають на зелені насадження, дитячі та спортивні майданчики. Ось лише кілька таких фактів:

Валентина Григорівна ДЯТЛОВА із Святошинського району повідомила про те, що між вулицями Львівською та Верховинною стояли віковічні дуби та сосни. Мешканці багатоповерхівок влаштували тут дитячий майданчик і скверик для відпочинку, встановили кілька лавочок. Та не довго довелось їм радіти. Нещодавно цю територію обнесли зеленим парканом, підігнали техніку, спиляли дерева й почали якесь будівництво. Тепер немає де ні свіжим повітрям подихати, ні дітям погратися.
Тетяна Іванівна ГОЛУБ із Печерського району занепокоєна тим, що у скверику перед будинком-музеєм Марії Заньковецької та на розі вулиць Тверської, Червоноармійської і Ковпака нібито збираються звести висотний житловий будинок.

Викладачі Національного технічного університету «КПІ» переймаються долею парку поблизу центрального корпусу цього навчального закладу, де зараз нові його господарі зрізають цілком здорові багаторічні дерева і на їх місці вздовж проспекту Перемоги збираються споруджувати торговельні ятки та влаштовувати ще один базар.

Віталій Іванович НІКОЛАЄНКО із Святошинського району розповів, що навпроти будинку №30 на вулиці Депутатській після передачі спортивного майданчика під опіку жеу №810 металева сітка, що служила огорожею, зникла, а спортивна споруда практично перетворилася на автостоянку.