Службі безпеки України–12

Днем народження національного органу безпеки України є прийняття 25 березня 1992 року Закону про СБУ. Ця служба діє в особливих сферах життя: розвідка й контррозвідка, боротьба з тероризмом, захист конституційного ладу держави та законних прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спецслужб. У полі зору спецслужби і боротьба з корупцією та організованою злочинністю, викриття махінацій у банківській, кредитно-фінансовій та підприємницькій сферах.

Завдяки оперативній роботі підрозділів Київського управління СБ України, основні сили яких націлені на захист вітчизняної економіки, виявлення конкретних фактів протиправної діяльності, з початку року до державної казни повернуто понад 13 мільйонів гривень.

«Мерседес» від гоголівських персонажів

Чиновники одного із районних шляхово-експлуатаційних управлінь столиці, окрім офіційної зарплати, отримували ще й надбавку на «хліб з маслом». До штату підприємства на посади дорожніх робітників, а відповідно й у фінансові документи організації, були записані підставні особи.

Звісно, що «мертві душі» на роботу не ходили, проте їм справно щомісяця нараховували заробітну плату, преміальні, відпускні, матеріальну допомогу, видавався спецодяг та спецхарчування.

Упродовж п’яти років «фінансові генії» привласнили не один десяток тисяч гривень. Хтозна, можливо так і на «Мерседес» би назбирали. Але оперативники із підрозділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю столичного управління СБУ хліб теж даремно не їдять. Хепі-ендом, принаймні, для спритників, ця історія вже не закінчиться.

Слідчим відділом управління СБУ в місті Києві порушено кримінальну справу за статтею, що передбачає покарання за розкрадання державного або колективного майна, розтрати та зловживання службовим становищем.

Ґендлювали дурманом

Співробітники підрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю столичного управління СБУ в одному з нічних клубів у Подільському районі Києва вилучили 230 грамів героїну.

Один із затриманих, колишній правоохоронець, запросив до себе у напарники приятеля, який приїхав до столиці в пошуках роботи. Запропоновані 200 доларів останнього повністю влаштували. Доставлений з Російської Федерації дурман партнери мали збути за 15 тисяч доларів.

Продаж наркотичного товару ділки організували перед новорічними святами в одному з нічних розважальних закладів. Але під час обміну товару на гроші були заарештовані оперативниками.