Па-де-де без костюмів

Завдяки впровадженню спеціальної програми за останніх два роки вдалося дещо зміцнити матеріально-технічну базу київських закладів культури. Про виконання міської комплексної програми «Столична культура і мистецтво. 2003–2005 роки» наша газета розповідала 17 лютого цього року. Що ж відтоді змінилося?

Увага держави й міста до проблем і потреб галузі сприяла ефективній роботі закладів культури столиці. Упродовж минулого року проведено 102 культурно-мистецькі заходи, здійснено постановку 37 нових театральних вистав, підготовлено 32 концертні програми. Враховуючи вагомий творчий внесок театрів міста у розвиток культури і мистецтва, за підтримки КМДА п’ятьом міським театрам та одному хоровому колективу надано статус академічних. По всій Україні таких колективів лише 18.

Торік відкрито приміщення майстерні театрального мистецтва «Сузір’я», реконструйовано театр на Подолі. Завершуються підготовчі роботи з будівництва нового приміщення Київського академічного лялькового театру (вул. Грушевського, 1-а).

Придбали для закладів культури спеціальне світло- та звукообладнання, музичні інструменти, комп’ютерне обладнання. Про ці та інші зрушення в столичній культурі та мистецтві інформувала під час розширеної колегії КМДА перший заступник начальника Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини Валентина Ліновицька.

Попри ці позитивні досягнення відсутність належної матеріально-технічної бази залишається однією з найгостріших проблем, які стоять перед колективами. Вкрай обмежене фінансування на придбання нових і ремонт наявних музичних інструментів, костюмів, взуття, фонограм.

Руслана НІКОЛАЄНКО