Земляки – без поразки

Звітного туру найпершої «весняної» перемоги досягли одразу дві столичних команди. Нічого дивного в цій інформації й не було б, якби не цікава подробиця: один з двох переможців – чемпіон України, а він устиг привчити нас до значно переконливіших стартів. Але недарма стверджують: краще пізно, ніж ніколи…

«Ворскла – Нафтогаз» – «Динамо» – 1:3


Кияни одразу заволоділи ініціативою і ще до перерви обернули її на два голи. Спочатку Гусєв, як і легендарний Коман піввіку тому, виявився найрозважливішим у карній зоні господарів і, здавалося, з нічого «створив» маленький шедевр, переправивши м’яча  в сітку головою. А потім Корніленко – знову головою і знову після розиграшу «стандарту» – змусив капітана полтавців Постранського капітулювати вдруге. Після перерви й підопічні Лозинського спробували зіграти на зустрічних курсах, але їм забракло вишколу. Тому найцікавішим епізодом другого тайму став гол Верпаковськиса: латвійський герой єврокампанії засвідчив уміння насправді майстерно грати на випередження навіть за щільної опіки суперника. «Ми ще не набули оптимальної зіграності, проте дуже близькі до цього», – запевнив напівоборонець Леко. А наставник «блакитно-білих» особливо порадів успіхові молодих форвардів, не забувши, щоправда, поскаржитися на значні прогалини в реалізації. «На міжнародній арені конкуренти не пробачать нам жодного промаху з вигідних позицій», – слушно зауважив Михайличенко.

«Арсенал» – «Борисфен» – 2:0


Каноніри виграли закономірно, проте без особливого блиску. Принаймні до перерви футболісти Київщини трималися гідно й були ближчими до успіху – Максимов, приміром, поцілив м’ячем у поперечину. Зате в другій половині зустрічі домінував «Арсенал». Уже в дебюті гол-красень потужним ударом провів Кутарба, а під завісу поєдинку Нагорняк скористався черговим «стандартом» і головою «розстріляв» ворота гостей, котрі відчутно стомилися, не маючи гідної заміни (кияни так і не дозволили зіграти орендованим у них Коновалову, Костюку та Клименку). Фінал дійства на «Олімпійському» затьмарила словесна перепалка між футболістом Максимовим і тренером Грозним. «Червоне світло» запалили перед бориспільцем.

«Таврія» – «Оболонь» – 1:1


Наші земляки завдали по воротах таврійців лише кілька «пострілів», однак могли і, на думку тренера Слободяна, повинні були вивезти з Криму аж трьохочковий багаж. Після того, як Продан уміло завершив комбінацію за участю Нивинського, підопічні Заяєва взяли в облогу штрафний майданчик киян, але до реальних загроз воротам Романенка доходило нечасто. Натомість оболонець Каряка поцілив м’ячем у поперечину, могли відзначитися й Терещенко з Мазуренком. А за кілька хвилин до фіналу Терещенко з передачі Драголюка не встиг переправити м’яча в порожні ворота. Те, чого не зуміли досягти гості, зробили господарі. Цікаво, що рятівний гол записав до свого активу юніор Полтавець, який отримав футболку з десятим номером у спадок од легендарного Гайдаша. Другий в історії національних чемпіонатів України снайпер офіційно розпрощався з великим футболом якраз суботнього вечора.

Роман ШАХРАЙ