Приємний дух по всьому тілу

До чого неприємна річ – запах поту! Часом він просто шокує. А що вдієш – людина має близько 3 – 5 мільйонів потових залоз. Коли нам жарко, ми потіємо, і піт, випаровуючись, охолоджує шкіру. Найперший засіб боротьби із неприємним запахом – це мило й вода. Однак вони не позбавляють повністю від проблеми. Єдиний засіб, що перемагає піт, – антиперспірант (від англійського – «проти випаровування»). На відміну від дезодорантів, він регулює виділення вологи потовими залозами й усуває неприємний запах.

Цей косметичний продукт  відносно новий на нашому ринку. Тож перш ніж купувати його, варто уважно вивчити список інгредієнтів на упаковці. Якщо там зазначено солі алюмінію чи цинку – сумнівів бути не може. Далі слід  озна-йомитися з інструкцією застосування: антиперспірант треба наносити тільки у впадини під пахвинами, а не по всьому тілу. Це по-перше. А по-друге, не наносити на ушкоджену чи подразнену шкіру, бо спирт, який входить до складу косметичного продукту, може спричинити опік. У такому разі краще користуватися тими марками, де зазначено «для чутливої шкіри».

Якісні антиперспіранти мають стійкий запах упродовж 8 годин, не залишають на одязі плям. Утім, їхнє основне завдання – перешкодити появу  поту, а не підтримувати приємний дух по всьому тілу. Тому вони мають слабкий м’який аромат, що дає змогу застосовувати  їх у поєднанні з парфумами, туалетною водою і не боятися перетворитися  на «ходячий фонтан парфумів».
На чому ж зупинитися: на зручному в користуванні антиперспіранті в аерозольній упаковці чи економному кульковому дезодоранті? Одного балончика навіть при найекономнішому витрачанні вистачає на 50-60 застосувань. Тепер самі вирішуйте, що вам ліпше купити, зважаючи на те, звісно, скільки грошей маєте для цього у своєму гаманці.

Валентина ЖУРАВКА