Головне, щоб костюмчик «сидів»

Хоч би що пропонували кутюр’є і дизайнери, кожен дотримується свого стилю.
Звичайно, створити неповторний образ неможливо, якщо купувати тільки китайський чи турецький ширвжиток на базарі.
Передусім оновити зі смаком гардероб, не втрачаючи індивідуальності, вам допоможуть в ательє мод. Там не лише пошиють нове вбрання, а й реставрують або зроблять дрібний ремонт речам, до яких ви звикли.

Зіпсована змійка на настрій не вплинула

– З приходом весни наші клієнти, насамперед, замовляють одяг до сезону, – каже модельєр-дизайнер Наталя Чепкова. – Хоча, крім демісезонних пальт, плащів і костюмів, я вже пошила кілька випускних суконь, зважте, нетрадиційних кольорів – бузкового, червоного і навіть чорного.

Пошиття верхнього одягу в ательє коштує 250-300 гривень. Приблизно стільки ж треба витратити на тканину, підкладку, ґудзики. Тож, ексклюзивне пальто чи костюм обійдуться 500-600 гривень. Нову сукню майстри пошиють за 100 гривень, а штани і спідницю – за 65. Дещо оновити фасон старого одягу, приміром, змінити форму комірця або реставрувати рукави можна за 30-50 гривень.

– Якось до нас забіг клієнт, який поспішав на відповідальну зустріч, а в його  брюках зіпсувалася «змійка», – пригадує Наталя Василівна. – Взагалі-то дрібний ремонт ми виконуємо за 1-2 дні, але цього разу довелося все зробити за лічені хвилини. Заплатив же він 7 гривень.

– А якщо на одязі з’явилася дірка?

– Тоді наші майстри старанно її замасковують.

Іноді, купуючи якийсь одяг, одразу не помічаєш, що він задовгий або занадто короткий. Ці недоліки також можна швидко усунути – і всього за 10-14 гривень.

Наталя Сумська любить червоно-чорний орнамент

І все-таки, коли мрієш про обновку, хочеться, щоб вона була не лише до лиця і замасковувала недоліки фігури, а й мала модний вигляд.


– У цьому сезоні довжина жіночих моделей дещо вкоротилася – до середини литки і навіть коліна, – дає поради модельєр. – Сукні та піджаки шиють по фігурі. А от брюки пропонуємо різних фасонів: довгі, широкі, а також вузькі «капрі» – до середини литки. Спідниці залежно від фігури можуть бути максі і міні, прямі і годе. Модні кольори – рожевий, пастельний, зелений усіх відтінків й бордовий. Ошатне вбрання оздоблюється ажурною чи металевою перфорацією, різними видами шнурівок, склярусом і вишивкою.


До речі, такому оздобленню, і особливо червоно-чорному орнаменту на одязі, надає перевагу постійна клієнтка ательє – народна артистка України Наталя Сумська. В одязі вона дотримується класичного стилю з авангардними елементами. Їй подобаються просторі, прямі, національні моделі одягу, переважно бордових і пастельних кольорів.


– Наталя сама вигадує фасони, – зауважує майстриня, – які я потім втілюю. До речі, телеперадачу «Ключовий момент» вона веде у вбранні, виготовленому саме в нашому ательє.

Світлана КОВАЛЕНКО