Правову політику координуватимуть

Сесія Київради вирішила створити у КМДА Головне управління правової політики. Прокоментувати це рішення ми попросили Київського міського голову Олександра Омельченка і голову постійної комісії Київради з питань правової політики та депутатської етики Миколу Бойчука.– Створення Головного управління правової політики зумовлене потребою докорінного поліпшення роботи всіх правоохоронних органів, – зазначив Олександр Омельченко. – Тому один із моїх заступників, Володимир Ільгов, очолить управління, яке координуватиме роботу  цих органів на території Києва.

– Верховна Рада прийняла доповнення до Закону «Про міліцію», яким створюється муніципальна міліція, – пояснив Микола Бойчук.

– На органи самоврядування покладено завдання її формування. До муніципальної міліції  належать дільничні інспектори, дорожньо-патрульна служба та інші підрозділи, які має право створювати місто і які фінансуватимуться зі столичного бюджету.
Це одне із завдань, яке виконуватиме нове Головне управління. Крім того, до нього увійдуть управління по роботі з правоохоронними органами та мобілізаційної роботи.

Головне управління правової політики взаємодіятиме із силовими органами, яким, за чинним законодавством, місцеві органи влади надають допомогу, і з нашою постійною комісією.

Прокіп КИРИЛОВ