Наступна зустріч – у Ватикані

Вінцем своєї місії у нашій країні Апостольський Нунцій Його Преосвященство монсеньйор Микола Етерович вважає візит Папи Римського до України 2001 року. Про це він заявив учора під час своєї прощальної зустрічі у мерії з Київським міським головою Олександром Омельченком.

Пана Миколу Етеровича, який перебував на посаді Апостольського нунція в Україні майже п’ять років, 11 лютого 2004 року Святійший Отець Іван Павло II призначив Генеральним секретарем Синоду єпископів із резиденцією у Ватикані, через що пан Етерович змушений залишити нашу країну і приступити до виконання нових обов’язків.

Підбиваючи підсумки своєї роботи, Його Преосвященство подякував Олександру Омельченку за збереження та відтворення у Києві двох перлин духовної культури – Успенського та Михайлівського Золотоверхого соборів. Він висловив подяку мерові столиці і за надання землі під Апостольську Нунціатуру в столиці.

Його Преосвященство Микола Етерович повідомив також, що мав особисту аудієнцію з Президентом України Леонідом Кучмою, який пообіцяв вирішити питання з костьолом святого Миколая у Києві.

Його Преосвященство Микола Етерович подарував усім присутнім Боже благословення та запросив Олександра Омельченка наступного разу поспілкуватися вже у Ватикані.

Рішенням Київської міської ради Його Преосвященству монсеньйору Миколі Етеровичу вручено найвищу нагороду столиці – орден Знак пошани.

Ярослав ПЕРЕВЕРТНЮК
Фото Григорія КУБЛАНОВА