Теракт чи недбальство?

В Архангельську в ніч на вівторок стався вибух у 9-поверховому житловому будинку. Унаслідок вибуху завалився весь під’їзд. З-під завалів витягнули тіла 6 загиблих і 12 поранених. Усі потерпілі – у шпиталях.

Під завалами можуть перебувати ще від 70 до 80 осіб. У 36-квартирному (по чотири квартири на поверсі) під’їзді прописано 76 осіб,  однак там могли перебувати й інші люди.

Розглядають кілька версій цієї трагедії: вибух газу і підрив вибухового пристрою. За свідченнями очевидців,  одразу ж після обвалу на  руїнах відчувався сильний запах газу. Однак правоохоронні органи також не  відхиляють і версії теракту.

За словами прес-секретаря обласного управління у справах ЦО і НС Єлизавети Циварьової, мешканці цього будинку були стурбовані запахом газу і викликали аварійну службу, яка не встигла під’їхати вчасно через велику кількість заявок. Цілком імовірно, що вентиль могли викрасти, щоб здати на брухт, а це може бути кваліфіковано як злий намір. За фактом вибуху в житловому будинку порушено кримінальну справу.

А в Підмосков’ї вчинено спробу висадити в повітря високовольтну лінію.

 Правоохоронні органи повідомили, що в понеділок близько тринадцятої години було частково підірвано ёкілька опор лінії біля Сімферопольського шосе. Оперативники встановили, що зруйновано три опори, крім того, на одній з них був вибуховий пристрій.