До «Експоцентру» – монорейковою дорогою

Колишня виставка народного господарства хоча й отримала нову назву – Національний виставковий комплекс «Експоцентр України», але й досі мало чим відрізняється від тієї, яка покликана була демонструвати досягнення соціалізму. Багато павільйонів і всередині і ззовні й досі зберігають на своїх стінах бронзові та ліплені атрибути доби, що канула в Лету. Але, схоже, що невдовзі вони поступляться новітнім символам, бо тут проведуть масштабну реконструкцію.

Про це повідомив головний архітектор проекту Юрій Білоконь, представляючи на містобудівній раді в Київській міській державній адміністрації передпроектні пропозиції коригування генерального плану «Експоцентру». За ним центр розшириться за рахунок нового виставкового комплексу загальною площею близько 100 тисяч квадратних метрів, що зводитиметься поетапно по 20-25 тисяч кв.м.

Архітектори також запланували стоянки для автомобілів, зокрема паркінги, на 7,5 тисячі місць. На території комплексу має з’явитися й готель, а довкола нього – гольф-клуб та аквапарк. Передбачається й будівництво двох транспортних розв’язок.
Після реконструкції на території виставкового центру зможуть одночасно перебувати 65 тисяч осіб. Сюди проляже й лінія метро. Від майбутньої станції підземки може бути прокладена монорейкова дорога у два кола: мале – з двома зупинками охопить «Експоцентр», а велике – увесь Голосіївський парк.