Верстатники не дають літати «Авіанту»

Київський авіаційний завод «Авіант» уперше за останніх 10 років почав отримувати прибутки. Але проблема в тому, що профтехучилища вже не готують верстатників – токарів, фрезерувальників, шліфувальників тощо.  Цілком можливо, що через 5 років на  заводі нікому буде працювати

Генеральний директор заводу Олег Шевченко розповів, що середній вік робітників – 51 рік. А головному технологу – 74! Молоді ж спеціалісти не поспішають на «Авіант». Нині середньомісячна зарплата тут становить 640 гривень. Її планують збільшити на 40 відсотків. Але ж  кому платити, якщо верстатників уже не «випускають»?!

Міський голова Олександр Омельченко зауважив, що столична влада впродовж п\'яти років звертається до Міністерства освіти та науки з проханням передати профтехучилища з державної до комунальної власності міста. Лише тоді можна буде розв\'язати проблему з підготовкою кадрів.

ДО РЕЧІ
Цього року завод «Авіант» планує виготовити 8 літаків АН-32. Уже укладено контракти й на продаж АН-74. Уряд України надає значну суму на будівництво літака АН-70. Надійшло замовлення на літак ТУ-334. Невдовзі «народиться» й новий серійний літак АН-148, який має пройти сертифікацію й через півтора року стати першим серійним літаком, виготовленим на «Авіанті».